Monday August 03, 2020

Članstvo v Društvu za taktične igre

Torej, kaj lahko pričakuje novinec in kaj mi pričakujemo od novinca? Začnimo od začetka. Posameznik se navduši nad airsoftom, zbira informacije in dejstva o igri. Ko išče na internetu podatke o airsoft v Sloveniji, naleti na stran DTI. Kako naprej?

Enostavno. Najprej naj novinec prouči članke, predvsem Mil-Sim ter Taktika posameznika na portalu DTI. Nato priporočamo branje dokaj obsežnega poglavja taktike na DTI portalu. (http://www.drustvo-dti.si). Če misli, da mu naš način igre ustreza in mu ugaja, naj pošlje elektronsko pošto na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , s kratko predstavitvijo (zadošča zgolj starost in kraj bivanja (zaradi organizacijskih vzrokov, ker so naši člani raztepeni po celi Sloveniji). Z veseljem bo povabljen na spopad ali trening, vedno pa se najde kakšna replika na posodo ter kak hicap bbjev. Vsak član z veseljem pokaže in razloži, kakšno orožarno ima na razpolago.

Formalno članstvo
Formalno članstvo v društvu se prične s podpisom pristopne izjave in izpolnitvijo elektronske prijave na DTI portalu. Ob temu vsak nov član vpisnino (enkratni znesek, ki pokrije strošek našitkov in oznak, ki jih prejme vsak nov član), ter članarino za tekoče leto. Po tem se novemu članu omogoči tudi dostop do zaprtih delov DTI portala.

Novinec je za začetek sprejet v ''šolski oddelek,'' kjer pod vodstvom poveljujočega spozna osnovne veščine, pomembne v airsoftu, pa tudi pravila, kaj se je dovoljeno in kaj prepovedano. Sčasoma pa se odloči, ali je pripravljen prevzeti kakšno drugo, bolj zahtevno vlogo (poveljnik oddelka, izvidnik-diverzant, ostrostrelec, radiotelegrafist, podporno orožje).

Šolski oddelek
Ker se je pokazalo, da so novinci ponavadi zgubljeni in imajo zelo malo od boja (beri: so prevečkrat izločeni) smo ustanovili ''šolski oddelek.'' V šolskem oddelku novinci na sproščen, zabaven in zanimiv način spoznajo osnove vojaških in airsoft veščin:

 • teoretične osnove (vrste replik, pregled glavnih proizvajalcev, namen in uporaba)
 • pravila igre, ki veljajo znotraj DTI
 • zavzemanje osnovnih strelskih položajev
 • komuniciranje z roko in glasom
 • formacije
 • pehotni oddelek v premiku, obrambi in napadu
 • na koncu odigramo še trening scenarij kot krono urjenja

Inštruktorji nove člane pri tem vzpodbujajo, odpravljajo napake ter motivirajo novopečene pripadnike.

Še enkrat: zadeva je urjenju podobna v toliko, kolikor je snov, ki se podaja, povezana z vojsko. Vse ostalo je popolna, 100% adrenalinska zabava.

Periodično ima celotna enota treninge, kjer pregledamo stvari na ravni oddelka (zaenkrat imamo 3 oddelke). Posebno smo ponosni na to, da z nami sodelujejo tudi profesionalni vojaki, ki so dovolj prijazni, da z nami delijo svoje znanje in izkušnje.

Do novincev pa imamo tudi določene zahteve:

 • obvezna nošnja našitka DTI (člani, ki imajo več kot 1 uniformo, imajo našitek na tisti, ki jo uporabljajo za uradne spopade)
 • spoštovanje pravil DTI ter igre
 • minimalna starost 18 let (DTI ima mladinsko sekcijo, za starejše od 16 let, vendar tu obstajajo omejitve glede udeležbe na medklubskih
 • volja do učenja in osvajanja novih, nepoznanih stvari

Upam, da se srečamo na kakšnem spopadu!

DTI

Enotna prijava

Prijavite se z drugim računom:

Powered by OneAll Social Login
Prijava

Na vrh

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piskotke. We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information