Tuesday August 20, 2019

Goljufanje

Goljufanje

Prvo pravilo airsofta- prikrajšajte za povabilo na spopade tiste, ki goljufajo. Najprej pa to pomeni, da vedno -kar pomeni VEDNO- dopustite možnost, da se motite in niste zadeli.

Kaj to pomeni?
Pomeni, da ne glede na to, kako gotovi ste bili, da se nasprotnika zadeli (in ta ne kliče zadetka), mu verjamete, da ni bil zadet.

Ste prepričani, da ste tako dober strelec, ki zadane vse, v kar merite? Obstaja ogromno zgodbic in pričevanj visoko izurjenih vojakov ter policistov PROFESIONALCEV, ki so tarče zgrešili v neposredni bližini (oddaljenost iztegnjene roke), ne glede na to, da so vanje izstrelili več strelov.

Nikoli niste TAKO dober strelec, kot mislite da ste in VEDNO bodo zunanji vplivi (veter, vegetacija, nerazložljiva črvina v vesolju, ki krivi čas in prostor), ki bodo prispevali k tem, da boste zgrešili ''gotovi strel.''

Nikar ne tulite čez igrišče ''Zadel sem te, goljufivec!''
Lahko to storite v boju? Lahko zahtevate, da smrtni sovražnik leže in umre?

To je bilo mogoče le pri petih letih, ko smo tekali po dvoriščih in vrtovih z iztegnjenimi prsti, ki so oponašali ''pištolo,'' med vzkliki ''bum-bum'' in vzkliki ''mrtev si, mrtev si.'' Preprosto otročje.

Razume se, da mora zrel športnik izkazovati čast in spoštovanje tudi do samega sebe. To pomeni, da vedno, kadar mislite , da ste zadeti, to tudi priznate.

V zvezi s tem ni nikakršnega odločanja, kaj je zadetek in kaj ni. Ne smete reči, da je zadetek, ki je zgolj oprasnil rokav, potem ko je predrl gosto podrast ne pomeni izločitve le zaradi tega, ker bi tudi zrno 5,56mm zaradi podrasti skrenilo s poti.

Takoj, ko omogočite tako subjektivno interpretacijo pravil je popolnoma vseeno, če se pravila zmišljujete kar med igro samo. V tistem trenutku ste spet postali petletni otrok, ki trdi, da so ga prijatelji na dvorišču zgrešili in da ste še vedno živi.

To je preprosto nedoraslo in neodgovorno.

V airsoftu je mogoče, da nasprotnik ustreli MAGIČNI strel, ki drugače ne bi nikoli zadel- priznajte ga, počastite njihovo sposobnost in istočasno pokažite lastno čast in ljubezen do airsofta s tem, da ste vedno ponižni in da veste, da je tudi ''skoraj neverjeten'' strel, ki vas je izločil, mogoč.

''Kaznovanje'' goljufanja
Čast in spoštovanje se kažeta tudi v vedenju do soigralcev.

Naša igra ni neumno brucovanje ali fantovski večer v mestu. Še več, kot človeška bitja nimamo pravice, da bi sočloveku povzročali bolečine.

Kdo mislite, da ste, ko si prilaščate pravico povzročati bolečino? Zgolj Bog, vojni zločinci ter nekateri najslabši kazenski sistemi na svetu (bodite pozorni na zelo širok spekter) si pridržujejo pravico, da povzročajo bolečino kot kazen. Se prepoznate v katerem od prej omenjenih?

Streljanje v glavo, ''strelski vodi'' - zakaj ne bi uporabili kar starega dobrega šeškanja?

Taki ''kaznovalni'' načini imajo zgolj vzbudijo nadaljne zamere med igralci in nadaljujejo začarni krog nasilja in nerazumevanja.

Žal je edina zrela možnost, da ljudi, ki imajo težave z zaznavanjem zadetkov prikrajšate za povabila na vaše spopade. Dajte jim vedeti, da njihova prisotnost ni več zaželjena.

Žal je to edina zrela, častna in športna odločitev.
Airsoft ne igramo zaradi tega, da bi videli, kdo prenese več bolečine.

Allen
aka DumboRAT
prevedel Corporal

Enotna prijava

Prijavite se z drugim računom:

Powered by OneAll Social Login
Prijava

Na vrh

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piskotke. We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information