Tuesday March 31, 2020

Eliminacija

Pravila eliminacije

1. Zadetek v katerikoli del telesa pomeni eliminacijo
Direktni zadetek v katerikoli del telesa prestavlja eliminacijo. To vključuje zadetke v repliko, obleko, zaščitno opremo ali katerikoli kos opreme, ki je obešena ali pritrjena na igralčevo telo. Zadetek v kos opreme, ki ni pritrjen na igralca in ga ta lahko uporabi tudi kot zaklon, NE ŠTEJE. Odboji, tako slučajni kot namerni, ne štejejo za zadetek. Streli skozi travo, listje, podrast ali streli, ki prebijejo izbrano kritje se štejejo kot zadetki in eliminacija igralca. Zadetek s strani soigralcev v ekipi se obravnava enako kot zadetek s strani nasprotne ekipe ali igralca. Zadeti igralec potrdi svojo eliminacijo z glasnim klicem ''ZADET'', ''MRTEV'' ali ''VEN'' (''HIT'', ''DEAD'', ''OUT''). Izločeni igralec deluje v skladu s pred spopadom dogovorjenim pravilom oživljanja (oddide na respawn točko, čaka medica ipd.). V kolikor se pred spopadom tega ne dogovori, potem je v veljavi oživljanje z bolničarjem (brez diagnostične tabele).

  • Poziv k predaji
    Kadar imamo nasprotnika, »NA MUHI«, in je od nas oddaljen le kakšen meter, ga lahko pozovemo k predaji (»Predaj se« ali Mrtev si«), namesto da streljamo iz neposredne bližine. Igralec se lahko odzove z dvigom rok in priznanjem zadetka. Pravila eliminacije so enaka kot ob zadetku. Če se igralec odzove kako drugače (obrne cev replike proti strelcu ipd. ) se lahko strelja iz neposredne bližine.
  • Tihi zadetek
    Kadar se igralec nasprotniku tako približa, da se ga lahko dotakne, ga lahko eliminira z dotikom in pozivom »Mrtev si«. V tem primeru, pa izločeni igralec ne oznanja glasno »ZADET« ali »MRTEV« temveč, le dvigne roke in tiho odide iz igre.
  • Usmrtitev ranjenca
    V kolikor nasprotnik doseže ranjenca, izbira, ali ga bo ubil (pravila Silent Kill-Tihi zadetek) ali pa poskušal pozdraviti ter odpeljati s seboj. V kolikor igralca usmrti, mu vzame dogtag. (Če je dogtag uporabljan v igri).

2. Verbalnih zadetkov ni
Airsoft replike so uporabne do približno 40 metrov. Točnost in moč izstrelka na večjih razdaljah se zelo zmanjša. Včasih se lahko zgodi, da zadeti igralec ne opazi, da je bil zadet. Večkrat lahko pride tudi do ''optične prevare'', ko se strelcu zdi, da je BB priletel do cilja, čeprav je padel na tla že pred tem. V takšne primeru ne kličite in se pritožujte, s tem boste le kvarili igro sebi in drugim.

V primeru, da ekipa ali posamezen igralec stalno krši pravila in ne prizna zadetka, spor reši sodnik. Kazen je izločitev je tekmovalca, ki je kršil pravila. V kolikor med igro to ni mogoče, lahko sodnik oz. GM dodeli negativne točke tekmovalčevi ekipi.

3. Talcev ni
Skrivanje za opazovalci ali drugimi osebami, ki direktno ne sodelujejo v igri, se smatra za jemanje talcev in ni dovoljeno. Med te se štejejo tudi eliminirani igralci.

S takšnim ravnanjem se možnost poškodb ali prizadejanja bolečin močno poveča. Streljanje v položaju, v smeri ali iz smeri, ki bi lahko pripeljalo do zadetkov v opazovalce ali pripeljalo do poškodb, tako ljudi kot zasebne lastnine, ni dovoljeno.

V primeru, ki bi lahko pripeljal opazovalce ali naključne mimoidoče v strelno črto so igralci dolžni opozoriti soigralce z glasnim ''CIVILI'', ''USTAVI OGENJ'' ali ''NE STRELJAJ'' (''CHECK FIRE'', ''CEASE FIRE'') in počakati, da je pot zopet prosta. Če je ovira stalnega značaja se igra prekine.

4. Fizični kontakt je prepovedan
Držanje, prijemanje, ali vlečenje nasprotnika, njegove replike ali opreme ni dovoljeno. (izjema je pravilo tihe eliminacije)

5. Izogibajte se povzročanju bolečin
Izogibajte se streljanju iz neposredne bližine. Če je mogoče omogočite nasprotniku predajo – eliminacijo brez strela. V primeru, da streljate iz neposredne bližine ne streljajte v glavo.

S streljanjem prenehajte, takoj ko nasprotnik prizna eliminacijo ali predajo. Kot je opisano v 1. pravilu, morajo eliminirani igralci takoj jasno nakazati eliminacijo, da se izognejo nadaljnim zadetkom.

Namerno streljanaje v opazovalce, sodnike ali osebe z oznakami eliminiranega igralca, je jasno kršenje 1. pravila in 3. pravila. Takšno vedenje je nešportno in neetično. Kazen je takojšnja izključitev iz igre.

6. Mrtvi ne govorijo
Eliminirani igralci ne smejo dajati navodil ali namigov drugim še aktivnim igralcem v igri. Sodniki in opazovalci ne smejo posredovati informacij ali namigov aktivnim igralcem v igri. Izjema so vadbene igre.

7. Prekinitve igre ni
Po znaku za pričetek igre, je edini razlog za prekinitev poškodba igralca, ki zahteva prvo pomoč ali situacija po 3. pravilu. Igralci ki iz kakršnegakoli razloga z igro ne morejo nadaljevati lahko iz igre izstopijo. Pravila so enaka kot pri eliminaciji v 1. pravilu. Igralci, ki so igro sposobni nadaljevati, imajo pa težave z opremo lahko iz igrišča odidejo v varnostno območje in se nato zopet vrnejo v igro. Za njih veljajo vsa pravila, ki veljajo za aktivne igralce.

8. Sodnikova odločitev je končna
Pravilna ali napačna, sodnikova odločitev je dokončna. Naloga sodnika je, da nadzoruje igro in skrbi za spoštovanje pravil ter nemoten potek. Sodniki nosijo sodniške oznake. Vsi ostali, ki v igri ne sodelujejo, imajo status opazovalca in se brez dovoljenja sodnika ne smejo gibati izven varnostnega območja.

9. Spoštujte pravila in bonton
Izogibajte se neprimernim izrazom in žaljenju nasprotnika. Neprimerno vedenje lahko pripelje do konfliktov na osebni ravni. V tem primeru lahko organizator prekine igro in igralce, ki ne spoštujejo pravil izloči iz igre.

Spoštujte pravila in dogovore. Kot rečeno, pravila obstajajo zaradi vaše varnosti, realizma, užitka ob igranju in pravičnosti. Vsak ki želi sodelovati v igrah DTI mora ta pravila spoštovati in ravnati v športnem duhu.

Enotna prijava

Prijavite se z drugim računom:

Powered by OneAll Social Login
Prijava

Na vrh

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piskotke. We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information