Saturday April 20, 2019

Varnost

1. Skrbite za varnost
Uporaba kakršnegakoli orožja, razen AirSoft replik je prepovedana. Nobenega razloga ni, da bi se takšno orožje nahajalo kjerkoli na igrišču ali v njegovi neposredni okolici. Obstaja zelo velika nevarnost zamenjave le tega za airsoft replike, z očitno neprijetnimi posledicami.

Ni vstopa brez zaščitnih očal! Vsi igralci, sodniki, organizatorji in opazovalci morajo nositi zaščitna očala takoj ko zapustijo varnostno območje.

Vsi igralci morajo opraviti še:

• Pregled osebne zaščitne opreme
    Uporaba zaščitnih očal je obvezna, ostale zaščitne opreme za obraz, ušesa in ostale dele telesa pa priporočljiva. DTI si pridržuje pravico do preizkusa ustreznosti zaščitnih očal s strelom iz neposredne bližine. Laboratorijska zaščitna očala in sončna očala niso ustrezna zaščita!
  • Pregled streliva
    Strelivo mora ustrezati predpisom društva DTI.
  • Test hitrosti izstrelka
    (Chrono) - hitrost izstrelka na ustju cevi ne sme preseči predpisane hitrosti za ta tip replike. (Glej predpise društva DTI)
  • Na osebe brez ustrezne zaščitne opreme se ne strelja.
    V primeru, da nasprotnik, ali katerakoli druga oseba ne nosi zaščitnih očal je vsak igralec z glasnim klicem ''NI OČAL'' (''NO GOGGLES'') dolžan na to opozoriti sodnika in ostale igralce. Oseba brez očal pa si mora nadeti oznake eliminiranega igralca in zapustiti igrišče, oziroma počakati na pomoč ...
  • Organizator sme osebam, ki varnostnih predpisov ne upoštevajo, ob prejšnjem opozorilu, prepovedati vstop v igro.

2. Upoštevajte meje igrišča
Upoštevajte meje igrišča, če so določene. Vstop na zasebno last ali prečkanje zemljišca v zasebni lasti brez dovoljenja lastnika ni dovoljeno. V takšnih primerih ali v primerih ko bi igralci lahko povzročili paniko in posredovanje policije, so meje določene. Meja igrišča je lahko tudi ograja, cesta, živa meja ali druga naravna značilnost. V primeru, da pride do preplaha okoliških prebivalcev, so igralci dolžni mimoidočim pojasniti, da gre za taktično igro.

3. Upoštevajte varnostna območja
Streljanje v, preko ali iz varnostnega območja ni dovoljeno. V varnostnem območju nabojniki ne smejo biti v orožju. Varovalka mora biti v položaju ''varno''. Prečkanje varnostnega območja s ciljem pridobitve taktične prednosti ni dovoljeno.

4. Ne povzročajte škode
Uporaba igrišča je odvisna od dovoljenja lastnika. Igralci ne smejo povzročati škode na objektih v igrišču ali okolici, poljskih pridelkih ali streljati na živali. Vse smeti je potrebno odnesti z igrišča in jih odvreči v označene koše za smeti.

5. Uporaba komunikacijske opreme
Omejitev pri uporabi komunikacijske opreme ni. Uporaba mora biti v skladu z veljavnim zakonom. Samo aktivni igralci lahko uporabljajo komunikacijsko opremo. Komunikacija med opazovalci in igralci ni dovoljena