Wednesday October 17, 2018

Op. Solidground 2018

30. marec 2018.

To je datum, ki si ga bodo ljudje celega sveta, še najbolj pa državljani S. in J. Kobale zapomnili kot dan, ko se je vse spremenilo. Dan, ko je jedrska vojna postala otipljiva realnost. Na ta dan je S. Kobala brez vojne napovedi začela z odmetavanjem nevarnih radioaktivnih materialov ter grožnjami z napadom z jedrskimi raketami. Odnosi med državama so napeti že zadnji 2 leti vendar do te točke razen groženj ter nekaterih manjših strelskih spopadov na sami meji med državama še ni prišlo do drugih obračunavanj. Znano je tudi da S. Kobala že vrsto let pospešeno razvija svoj jedrski program, s tem pa konstantno razburja prebivalce J. Kobale in s tem tudi ves svet.

V hladnem zimskem jutru 24.2.2018 so vojaki Severne Kobale začeli z obširnejšimi provokacijami južnih sosedov katerim so sledili strelski spopadi ter napad na eno izmed mejnih postojank Južne Kobale. Po padcu le-te pa so enote Severne Kobale preko meje začele z odlaganjem nevarnih radioaktivnih odpadkov odpadkov preko meje na ozemlje južne sosede. Ta je na dejanja hitro odreagirala ter s svojimi enotami začela prodirati nazaj proti izgubljeni mejni postojanki, hkrati pa pričela tudi z odstranjevanjem nevarnih radioaktivnih odpadkov s svojega ozemlja. Te je shranila na zato primerno mesto in jih tudi uporabila kot dokaz za dejanja Severne Kobale. Za pomoč pri nadaljnem odstranjevanju je Južna Kobala takoj pozvala Združene narode, hkrati pa izdala vojno napoved Severni Kobali.

V konflikt so se kmalu po tem, ko so informacije o dogodkih prišle na dan vmešali tudi Združeni narodi. Kljub opozorilom s strani tako ZN kot tudi J. Kobale pa severna soseda še vedno nadaljuje z odmetavanjem odpadnih snovi ter opozarja, da s tem ne misli prenehati. Enote J. Kobale se izogibajo uporabi radioaktivnih sredstev proti severu in te uporablja zgolj v obrambne namene. Ob tem pa s pomočjo ZN težijo k čim hitrejši varni odstranitvi nevarnih snovi iz celotnega območja. Incidenti na območju Kobale se iz ure v uro le stopnjujejo zaradi česar prebivalci J. Kobale množično zapuščajo državo in tako želijo zagotoviti svojo prihodnost. Precej upravičeno mar ne? Usoda obeh držav in morda celo vsega sveta bo morda odločena prav v naslednjih nekaj urah oz. tekom naslednjega dne. Vsi tisti, ki želite sodelovati na milsim dogodku na eni od obeh strani ste zato vljudno vabljeni, da se udeležite operacije Solidground, ki bo potekala v soboto 31.3.2018 na vojaškem terenu OSVAD Poček.

Dogodek poteka v okviru praznovanj 20 let dela DTI, tako, da bomo vaše družbe veseli!