Wednesday November 21, 2018

Združitev DTI in Raven

Eno od osnovnih vodil Društva za taktične igre je promocija športa, ter aktivno delo na promociji našega športa v Sloveniji in v tujini. DTI sodeluje z  raznoraznimi  airsoft klubi širom Slovenije. V zadnjem času se je pojavil zelo močan trend; številna novonastala društva v katerih so predvsem zelo mladi igralci airsofta. To je v Sloveniji posledično povzročilo izreden padec kvalitete airsofta, obenem pa razdrobljenost pomeni velike težave pri organizaciji dogodkov, izobraževanju oz. treniranju ter "sceno", ki zelo težko raste.

Skupinska slika DTI

DTI se je nekaj let srečeval z airsoft klubom Raven, v katerem smo prepoznali velik potencial, katerega so kazali z resnim delom na terenu, novimi idejami, pošteno igro in zagnanostjo. V DTI-ju smo se odločili, da jim ponudimo možnost priključitve  v DTI. To priložnost so sprejel z velikim navdušenjem, zaradi bolj profesionalnega pristopa do športa in udejavljanja DTI-ja na področjih povezanega z airsoftom, predvsem zaradi sodelovanja s slovensko vojsko in S&T. Za mlad in nepoznan klub je bila možnost pridružitve velika priložnost za rast in nabiranje novih izkušenj.
21. 4. 2012 so s podelitvijo klubskih našitkov postali enakopravni člani DTI-ja, katere že sedaj z ponosom nosijo. Naši novi člani so že  sodelovali pri organizaciji DTI-jevega Dneva odprtih vrat, se udeležili vojaškega usposabljanja in Dneva odprtih vrat SV v vojašnici FRS, aktivno pa sodelujejo pri organizaciji in ustvarjanju Opforja 2012.

Klub Raven je v DTI pristopil kot ena od podenot, pri čemer bodo poleg klubske uniforme te oznak DTI, na spopadih uporabljali tudi svojo oznako enote, ter uniformo, ki so jo imeli do sedaj.