Wednesday February 26, 2020

Sobra 5 2010

Društvo za Taktične Igre je na sejmu Obrambe in reševanja v Gornji Radgoni prikazovalo delovanje sistema za urjenje VBS2. Prikazovali smo trenažer vozila 8x8 Svarun ter sistem usposabljanja za namerilca ognja (JTAC).
VBS2 je v osnovi res računalniška igrica z povečanim realizmom, prava moč sistema je pa v integraciji z eksternimi sistemi in komponentami. Simulator vozila tako vsebuje realistično konzolo za nadzor ognja, identične C2 in C4I sisteme kot prava vozila ter je integrirano v sistem nadzora v poveljstvu. Na ta način se posadke uri v izvajanju operativnih postopkov, precej ceneje kot z uporabo pravih vozil na terenu in z večjim pregledom nad dogajanjem pri usposabljanju.

Več o VBS2 na spodnjih povezavah:
Wikipedia članek
Posnetek tehničnih zmogljivosti VBS2
Stran proizvajalca

Med strankami je med drugim DoD Velike Britanije, ki je svojo prilagojeno verzijo VBS2 dalo na razpolago brezplačno. Prenesete si jo lahko tako, da v vašem priljubljenem iskalniku vpišete "JCOVE Lite". To je namreč ime angleške verzije.

Enotna prijava

Prijavite se z drugim računom:

Powered by OneAll Social Login
Prijava

Na vrh

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piskotke. We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information