Monday October 23, 2017

Otvoritev mednarodne vaje Immediate response 2014

Člani DTI smo se odzvali vabilu 1.BRSV ter na svečani otvoritvi mednarodne vojaške vaje Immediate Response 2014 predstavili delovanje svojega društva ter airsoft na splošno. Odziv je bil izredno pozitiven, tako na strani organizatorja, kot s strani obiskovalcev in udeležencev na vaji.
Predvsem pripadniki tujih oboroženih sil so bili presenečeni tako nad realnostjo opreme (dokler niso videli, da v M4 in M249 ni znanih notranjih delov), kot tudi nad samim nivojem, ki ga dosega airsoft.

Sodelovanje DTI na Dnevu pehote SV

Pripadniki demo teama DTI so se skupaj z S&T Defence ter pod okriljem ZSČ predstavili na spremljevalnem posvetu ob Dnevu pehote slovenske vojske, ki je potekal 1. 6. 2012 v vojašnici Franc Rozman Stane v Ljubljani.

Tam so predstavljali sistem PES (Personal Eye System), ki bo v uporabi tudi na Op. OPFOR 2012 ter trenažer za navajanje artilerijskega ognja, oz. za usposabljanje prednjih opazovalcev.

Partner 2011

V juniju 2011 smo pripadniki DTI v sodelovanju z S&T Defence sodelovali kot demo ekipa za trenažer Svarun 8x8 ter šolski sistem za navajanje ognja na sejmu Partner 2011 v Beogradu.

Sejem je bienalni, na njem je pa v večini predstavljena oprema, proizvedena pod okriljem koncerna Jugoimport, ki združuje praktično celotno srbsko vojaško industrijo.

Za naše predstavitve je bilo precej zanimanja, tako z vidika ogledov, kot tudi prestavitev in praktičnega preizkusa izkušnje. Podobni sistemi se vedno bolj uveljavljajo in pričakujemo, da bo za njih vedno več zanimanja.

Sodelovanje DTI na vaji "Gorski Udar"

Gorski udar

V mesecu apilu je Društvo za taktične igre sodelovalo na vaji Gorski udar. Naše aktivnosti so potekale na Mačkovcu v bližini Celja, kjer smo predstavljali opfor enotam 74. MOTB pri usposabljanju za bojevanje v naselju.
Sodelovanje je bilo izredno pozitivno ter odzivi pripadnikov SV ter njihovih nadrejenih so ponovno potrdili, da delujemo v pravi smeri, ter da tudi naši rezultati dokazujejo našo kvaliteto.

Več si preberite v povezanem članku.

Sobra 5 2010

Društvo za Taktične Igre je na sejmu Obrambe in reševanja v Gornji Radgoni prikazovalo delovanje sistema za urjenje VBS2. Prikazovali smo trenažer vozila 8x8 Svarun ter sistem usposabljanja za namerilca ognja (JTAC).
VBS2 je v osnovi res računalniška igrica z povečanim realizmom, prava moč sistema je pa v integraciji z eksternimi sistemi in komponentami. Simulator vozila tako vsebuje realistično konzolo za nadzor ognja, identične C2 in C4I sisteme kot prava vozila ter je integrirano v sistem nadzora v poveljstvu. Na ta način se posadke uri v izvajanju operativnih postopkov, precej ceneje kot z uporabo pravih vozil na terenu in z večjim pregledom nad dogajanjem pri usposabljanju.

Več o VBS2 na spodnjih povezavah:
Wikipedia članek
Posnetek tehničnih zmogljivosti VBS2
Stran proizvajalca

Med strankami je med drugim DoD Velike Britanije, ki je svojo prilagojeno verzijo VBS2 dalo na razpolago brezplačno. Prenesete si jo lahko tako, da v vašem priljubljenem iskalniku vpišete "JCOVE Lite". To je namreč ime angleške verzije.