Saturday April 20, 2019

KWC Desert Eagle

Desert Eagle mi je bil vedno všeč in sem si vedno poželjivo ogledoval tiste, ki jih imajo člani DTI v lasti. Ker je dobavljivost Tokyo Marui DE v Evropi vprašljiva, sem se ozrl po KWCjevi repliki.

Škatla je všečna in je popolnoma primerljiva s izdelki Tokyo Marui ali kateregakoli drugega proizvajalca višjega razreda. V škatli dobimo repliko KWC Desert Eagle .50, menjalno dolgo cev, 100 bbjev .20g, polnilno paličico, navodila ter 5 tarč.

014

Ko vzdignemo pokrov ugledamo klasično oblikovano repliko, odlito v kvalitetno plastiko, ki pa je svetlejša od tiste pri Tokyo Marui DE. Tudi na otip je bolj gladka. Kovinski deli so precej redki, omejeni so na vijake, kladivce, gumb za sproščanje zaklepa ter sprožilec. Replika ima originalne oznake, ki pa niso odlite, pač pa odtisnjene v plastiko z razbeljenim modelom (!). To žal pomeni, da so oznake zelo neenakomerne, saj proti koncu kar izginejo. Teža znaša 1000 g.

002

Razstavljanje je enostavno in posnema tistega na pravemu (vrtljiv gumb na ohišju, ki sprosti zaklep). Čeprav KWC DE generalno oponaša Tokyo Marui DE, pa je na dizajniran tako, da je proizvodnja čim cenejša. Tako npr. sistem vzmeti, ki skrbijo za vračanje zaklepa iz zadnjega položaja zgolj vložene v ležišče in se nemalokrat pri sestavljanju izmaknejo iz pravilnega položaja, kar je moteče, a se da hitro odpraviti. Nastavljanje hopupa je izvedeno podobno kot pri TM, s to raziko, da je vzvod precej manjši in ga je posledično težje nastaviti.

Petelin ima precej zanimivo lastnost, saj ga je mogoče napeti do tretjine, kar zavaruje sprožilec, ki ima prekinjeno zvezo z notranjim kladivcem (half cocked pozicija). To pomeni, da na sprožilec lahko pritiskamo kolikor hočemo, da dokler petelina ne premaknemo do konca ne bo mogoče streljati.

012

Pri opisu se seveda ne da izogniti primerjavi s TM DE. Če ima TM DE ohišje znotraj ojačano z oklepom iz pločevine, pa tega pri KWCju ni. Ravno zaradi tega se pri streljanju (sicer redko) zgodi, da zaklep zadaj skoči iz tirnic in ga je potrebno ponovno nastaviti na tirnice. Tudi stiki so v primerjavi s TMjem narejeni nekoliko bolj površno, saj je med zaklepom ter cevjo kakšne tri milimetre razmaka, kar funkcionalno ne moti, ni pa prijetno na pogled. Poudariti je treba, da deli med TM in KWC niso izmenljivi, klub precejšni podobnosti.

009

Ima pa KWC DE dodaten posladek- priložena je 8 inčna cev, ki jo zamenjamo zelo enostavno (sprostiti je potrebno gumb utrjevala zaklepa, ter izmakniti cev naprej ter gor. Za namestitev je potrebno postopek ponoviti v obratni smeri). Dolga cev minimalno poveča domet ter natančnost, kar pa najbrž ni vredno dodatnih težav pri prenašanju, saj je dolga cev res nerodna.

006 Nabojnik ima kovinski plašč, ki pripomore k zelo trdnemu občutku. Izjema je ustje, ki je namreč narejeno iz plastike, ki pri gršem ravnanju ne zbuja pretiranega zaupanja. V nabojnik spravimo 25 bbjev, priporočam pa, da vanj ne vstavljate več kot 20 bbjev, saj se pogosto zgodi, da dodatnih 5 bbjev povzroča zastoje (bbji se nabijajo v medprostor med ustjem in zaklepom, kar povzroči, da zaklep ostane odprt). Za polnjenje je priložena paličica, ki pa se pri polnenju včasih zatika- vedno pa je to bolje, kot polniti na roke.

Z natančnostjo sem zelo zadovoljen, kakor tudi z dometom, kar ni presenetljivo, saj DE iz škatle uporablja tajvanski Green gas brez najmanjših težav z jasnim in močnim odsunom, ki presega tistega pri TM Desert Eagle.

Desert Eagle kot replika mi je še vedno zelo všeč, nekoliko pa se je ohladilo moje navdušenje do KWCja. Ta replika zahteva veliko dela ter vzdrževanja, ima pa na svoji strani dober argument - ceno.

Bergen

Dodatno branje: