Friday June 05, 2020

Bolle Targa

Bolle Targa


Kot izkušen uporabnik taktičnih očal, sem "mala očala za brušenje" gledal s precejšnjo mero skepse. Seveda, se dobro spominjam časov, ko smo uporabljali cenena očala za brušenje in razodetja, ki sem ga doživel ko sem si na spopadu prvič nadel prava taktična očala. Od takrat je minilo že precej časa in od takrat sem preizkusil že skoraj vse popularne modele taktičnih očal. Zakaj torej nazaj k orodju? Bolle targa so lahka, nemoteča in poceni očala, ki nudijo dovolj balistične zaščite (EN 166 1.F) da jih lahko uporabimo tudi pri airsoftu. Pa so res uporabna?

Targa 1


Očala, kot pričakovano, pridejo v preprosti plastični vrečki, skupaj z ravno tako preprostim listkom, ki opisuje tehnične lastnosti očal. Očala se lahko pohvalijo z dokaj kvalitetnim polikarbonatnim steklom (plastiko), ki je odporna na praske in na notranji strani prekrita s posebnim slojem proti rosenju. Pri čiščenju očal morate biti na to še posebej pozorni, saj različna čistila ta sloj lahko tako načnejo, da očala postanejo neuporabna. očala so nastavljiva po nagibu, in trdoti prijema za ušesi. Polikarbonatno steklo pa dobro ščiti oči in pokriva oči tudi od strani. Možnost da BB pride mimo zaščitnih očal je tako skoraj nična. Vse lepo in prav, kako pa se obnesejo na terenu?

Targa 2


Poletni meseci so najboljši za teste očal. Zrak je navadno vlažen, vročina pa povzroča izdatno znojenje. Ker se meni zarosija vsa očala, (vključno s bolle x800, ki se pregovorno ne rosijo) nisem pričakoval preveč. Kljub skepsi in nizkih pričakovanjih pa so očala prijetno presenetila. Na obrazu so praktično neopazna in nemoteča. Oprijem za ušesi bi bil lahko boljši, res pa je, da si nisem zvel časa za podrobno nastavitev, ali namestitev varnostne vrvice ali elastičnega traku. Tudi sam izgled je precej bolj "normalen" kot v primeru nošnje ESS ali Bolle taktičnih očal brez čelade. (V kombinaciji s čelado pa "coolnes" faktor ni zanemarljiv). Bolle Targa očala so čel čas igre lepo ostala na svojem mestu in se niso zarosila. naravnost impresivno glede na cenovni razred v katerem se ta očala nahajajo. Bolle je kljub nekaterim napakam v svoji zgodovini dokazal, da se na očala spozna. Očala lahko toplo priporočam vsem začetnikom, pa tudi izkušenim mačkom, ki bi radi nekaj manj vpadljivega za pod klobuček (boonie hat) namesto polnokrvnih taktičnih očal, ki so prvenstveno namenjena čeladam.

Ferch

Enotna prijava

Prijavite se z drugim računom:

Powered by OneAll Social Login
Prijava

Na vrh

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piskotke. We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information