Monday November 18, 2019

Bolle Defender

Taktična očala Bolle Defender so bila razvita kot odgovor na zahtevo pripadnikov oboroženih sil po dobrih večnamenskih taktičnih očalih, kompatibilnih z različnimi čeladami, očali za korekcijo vida (brez predelav), ki bi nudile dobro balistično zaščito, bi uporabnika varovale pred prahom in bila enostavna za vzdrževanje.

Bolle 1

Tehnične specifikacije so kot navadno pri Bolleju vabljive: 2.2mm debelo steklo, na zunanji strani zaščiteno pred praskami, sloj na notranji strani pa naj bi preprečeval rošenje. Materjal uporabljen za okvir je lahek in trpežen PVC polimer v zeleni barvi. Pena, ki skrbi za udobno nošnjo očal je kakšnih 8 - 10mm debela, in je zaprtega tipa, kar pomeni, da se ne bo napila vode. trak je širok in 47mm dolg, ter na notranji strani prekrit z gumijastimi polkroglicami, ki preprečujejo da bi trak zdrsnil s čelade.

V kompletu dobite očala, dodatno rumeno in dimljeno steklo, ter črno vrečko, ki lahko služi tudi brisanju očal.

Test
''No way in hell I am wearing those!'' ... je bil moj prvi stavek ko sem očala prvič videl v živo. Resnično, to so najbolj ''fotogenična'' taktična očala kar sem jih kdaj videl. Na nobeni sliki ne izgledajo tako silno smešno kot na glavi. V redu, izgledajo smešno, vendar pa se takšnih očal ne kupuje za razkazovanje na vrhu glave, ampak za zaščito oči. kako se torej obnesejo v praksi?

Defender 2

Slabo. Očala se rosijo. Stalno. Pravzaprav sem podvomil, da gre za očala istega proizvajalca. Konec koncev sta si modela Commando in Defender tehnično skoraj identična.

Takšna očala naj bi Bolle dobavljal tudi danski vojski. Vtisi na raznih oglasnih deskah pa niso ravno laskajoči. Poleg rošenja, ki smo ga opazili tudi mi, pa očitajo očalom tudi dokaj slabo zaščito pred praskami. seveda pa ostaja vprašanje ali so očala res enaka.

Ferch