Saturday May 25, 2019

MPLS - Magazine Loss Prevention System

MLPS
''Magazine Loss Prevention System''

Že večkrat se je zgodilo, da je igralcem na terenu izpadel nabojnik iz replike pištole- vzmeti na gumbih za izmet so pač premehke in jih stisne že najmanjši pritisk ob tok. Glede na način igre (veliki tereni) je kasneje izgubljeni nabojnik najti težko, če že ne nemogoče. Zaradi tega so se znotraj kluba pojavile različne ''izboljšave,'' predvsem lepljenje nabojnikov na ogrodje pištole. Nabojniki sicer na ta način varno počivajo v ležišču, rešitev pa ni estetska. In kar je še huje- lepilni trak pusti lepljiv ostanek na ročaju ter onemogoča hitro (''taktično'') menjavo nabojnikov.

Zelo enostavno in duhovito rešitev MLPS (Magazine Loss Prevention System) je prispeval Jungle Spectre.

Potrebujemo:

• OLFA nož ali škarje
  • zračnico za kolo (po preiskusu najbolje delujejo nojbolje zračnice za gorska kolesa- enocolske, če se ne motim).

Torej, najprej odrežemo približno 3 cm zračnice. Nato pa izrežemo nekakšno črko Y, kot je na sliki:

Skica ni v merilu! Za posamezne tipe replik je potrebno nekoliko eksperimentirati.

Pri tem je potrebno paziti, da so krivine kar se da zaobljene. Na ta način preprečimo pokanje in trganje gume.Nabojnike je na ta način mogoče zavarovati v vseh vrstah replik pištol, ne glede na debelino ročaja.

Guma tako tvori nekakšno ''streme,'' ki varuje nabojnik pred izpadom. Zaradi fleksibilnosti pa omogoča izjemno lahko in neproblematično polnenje, saj zgolj odrinemo del, ki varuje nabojnik vstran.

slika

Idejo o MPLS je dal Jungle Spectre, ki se mu zahvaljujem za prijazno dovoljenje za objavo ideje.Kudos to Jungle Spectre for the idea and publishing permission!